”Det är upp till oss att den här sagan får ett lyckligt slut”

Dela gärna!

Djurgårdsfamiljen, förstår ni vilken potential matchen på måndag har? I den 29:e omgången har vi alltså chansen att ta ett enormt kliv närmare ett hägrande guld och vi kommer att göra det inför en fullsatt arena med nästintill bara Djurgårdare på plats. Det är redan utannonserat att det blir storsamling på En Arena samt efterföljande marsch och det är halsdukstvång på alla denna dag.

Det är något i luften och har varit så ett tag nu. Taggningen på läktarhåll och det grymma trycket vi skapar. De stadigt stigande publiksiffrorna. Bortastödet. Sofialäktaren som varit mer eller mindre fullsatt hela säsongen. Att vi fyllde tre etage med sjungande och hoppande Djurgårdare på Friends. Hey Jude som dånade så jävla fint innan bajenderbyt.

Djurgårdsfamiljen har fått vittring och inte ens två tunga förluster den senaste tiden har knäckt oss utan vi har skakat dom av oss och fortsätter orubbligt vår resa mot den hägrande belöningen.

Matchen på måndag är en unik möjlighet att skriva historia och skapa ett nytt riktmärke när det kommer till stämning och inramning. Cupfinalen var bland det bästa vi har gjort men på måndag kan vi mycket väl överträffa det. Det kommer att vara fler Djurgårdare på plats än den gången. Matchen gäller ännu mer än vad cupfinalen gjorde. Det bubblar inom Djurgårdsfamiljen och vissa av läktarprestationerna vi har gjort den senaste tiden har varit bland de bästa någonsin. Vi har potential att skapa total magi.

I den här matchen handlar allt om stödet och kärleken till Djurgårdens IF. Tillsammans ska vi besegra Örebro och ta ett steg närmare det slutgiltiga målet. Vi ska hänge oss totalt till den uppgiften. Ingen nervositet. Inget gnäll eller höga suckar om spelet hackar. Hundra procent villkorslöst stöd och hets. Vi ska skapa magi på läktarna under den här matchen, inte bara för att bärga tre poäng utan även för att vi är så jävla värda en riktig jävla fest. Att inför en fullsatt arena få visa för oss själva och alla andra vad vi är kapabla till när det verkligen gäller.

Vi ska få resten av Fotbollssverige att avundsjukt bevittna vad Djurgårdsfamiljen kan skapa. Och vi som har stått där i de tunga tiderna får förhoppningsvis en fantastisk belöning för att vi har stått pall så att vi kan vända blad och gå in i 20-talet med ett nyvunnet självförtroende och en förnyad och starkare stolthet än någonsin.

Det är upp till oss alla att se till att den här sagan får ett lyckligt slut. Nu kör vi!

/@DIF_Vasterort