Rapport från möte med DIF Hockeys organisation

Dela gärna!

Flera representanter från JK:s styrelse satt i förra veckan tillsammans med DIF Hockeys operativa organisation i ett sex timmar långt möte inför kommande hockeysäsong där vi tillsammans gick igenom säsongskort, kommunikation, evenemang, säkerhet och även sportsliga delar som berör supportrarna. Inför medlemsmötet på måndagen den 25 april vill vi ge en liten sammanfattning av vad som togs upp och hur samarbetet med hockeyn ser ut.

På plats från DIF Hockey var vd Thomas Kraft, marknadschef Thomas Behring, sportchef KG Stoppel, säkerhetsansvarig Michael Väyrynen och hållbarhetsansvarig Filip Lundberg. Mycket avhandlades under dessa timmar – stora som små saker – och vi från JK upplever en stor samsyn från klubbens sida.

Här är en liten sammanfattning av vad som togs upp:

Säsongskort

Målsättning är att lansera under denna vecka, JK:s inspel var att blockera alla platser som finns sålda från förra året – men att direkt också släppa upp för nyteckning pga det stora stöd som upplevs i supporterled. Många är sugna på hockey! JK tryckte också hårt på att det bör finnas ett väldigt fördelaktigt pris för ungdomar under 18 – detta för att säkra en återväxt över tid på läktaren.

Marknad och kommunikation

DIF informerade om att marknadsgänget träffar hållbarhetsansvarig Filip Lundberg en gång i veckan och har ett möte runt tonalitet och språk i kommunikationen. Från JK tryckte vi på att det är snygga grejer som publiceras nu men allt för lite innehåll, t.ex. rörligt. Detta tar man med sig och jobbar aktivt för att förbättra.

Tonalitet var ett återkommande ämne under denna punkt där vi upplever att det finns ett intresse av de ansvariga att ta del och lära av vår input. Vi önskade också att DIF ska ingå ett djupare samarbete med DIFPodden vilket man var mycket positiva till. DIF avser att bygga en poddstudio på kansliet vid Globen vilket gör det lättare för Farid m.fl. att intervjua spelare och personer runt föreningen. Även för matchpoddar och annat.

Evenemang och säkerhet

Vi gjorde tillsammans en återblick i hur klubbens arbete såg ut i Elitserien 2011/2012 när vi senast hade Stockholmsderbyn i hockeyn, mest för att recapa vad som gick snett då. Slutsatsen är att vi absolut inte får hamna i samma läge som 11/12 där klubben inte står bakom sina supportrar. Detta skapade en djup spricka i Djurgårdsfamiljen mot DIF Hockey som tagit väldigt lång tid att reparera.
Det är en helt ny organisation sen dess som känns betydligt mer supportervänliga och på tårna, vi tror att vi kommer kunna undvika detta på ett bra sätt.

JK vill se derbyn som tillåter bortapublik – Hovet är därmed ute ur ekvationen då man inte får polistillstånd för bortasupportrar där numera. Kvar att tillgå finns Globen och Tele2 där JK bad DIF att undersöka vad som skulle krävas för att få till spel på Tele2 Arena, bara för att veta förutsättningarna – inte för att vi nödvändigtvis rekommenderar spel där. 2024 kommer Globen att stängas för renoveringar och då är Tele2 det enda alternativ som finns om man vill tillåta bortapublik, som det ser ut i dagsläget. Till kommande säsong lär dock Globen vara det rimliga alternativet på grund av omständigheterna.

Larmbågar på Hovet avhandlades och ingen i dagens DIF är positiva till dessa – detta är helt arenaägarens påhitt. Vi och DIF vill ha ett bra bemötande när man kommer till Hovet – att mötas av ordningsvakter och larmbågar känns inte bra tycker båda parter. DIF funderar på hur dom kan få till en ändring på detta, Tele2 Arena har t.ex. inte larmbågar så detta kommer man att jobba för att få bort även om det ligger utanför DIF:s egna beslut. Man har även sagt upp avtalet med Svensk Evenemangssäkerhet och kommer att upphandla ett nytt säkerhetsföretag till kommande säsong för att ta in ordningsvakter och annan personal.

Sporten

Vi vill se ett framtagande av en matchtröja med ljusare DIF-blå än tidigare, tröjor vi tittat på är t.ex. från 90-talet och 2008. Skölden ska alltid vara utan ändringar i gult, rött & blått. Tröjfärgen till kommande säsong är dock omöjlig att förändra då ledtiderna är väldigt långa och kommande tröja redan framtagen. Däremot så kommer vi kunna titta på att ta fram en tredjetröja om man vill till Järnkaminernas dag i januari som skulle kunna uppfylla våra önskemål.