Krönika: ”Visa att det är vi som är Stockholms stolthet – och det här är vår stad”

Dela gärna!

På torsdagen den 30 juni är det nio år sedan sista Allsvenska (herr)matchen på vårt kära Stockholms Stadion. Humlan fylldes av tusentals Djurgårdare i matchtröja och sedan marscherade vi i samlad trupp längs Sturegatan upp till Stadion. Det var en underbar dag på alla sätt och vis och det är så jävla fint att vårt barndomshem står kvar (till skillnad från våra antagonisters diton).

På söndag ska vi återigen fylla Humlan med tusentals och åter tusentals Djurgårdare. Vi ska ta på oss världens vackraste matchtröja och färga innerstan blå likt vi gjorde för nio år sedan. Och sedan ska vi marschera från Humlan via Stureplan uppför Kungsgatan i samlad trupp. Det lär bli en mäktig syn att se tusentals Djurgårdare vandra uppför Kungsgatan i hjärtat av Stockholm. Vi ska synas och vi ska höras och visa att det är vi som är Stockholms Stolthet och det här är vår stad. Alla Djurgårdare ska dyka upp, plikten kallar!

Sedan vankas ett viktigt derby mot vraken, ni vet det där ”arbetarlaget” som ägs av Zlatan och AEG och vars publik till stora delar består av folk från Dalarna, Småland och Norrland. Som nyligen har röstat om att ändra året för sitt bildande och vars mindervärdeskomplex gällande framgångar och titlar gör att man är villiga att offra precis allt på framgångens altare vilket gjort att man blivit den moderna fotbollens främsta förespråkare här i Sverige. Det är den klubben vi ska möta om vi vet alla hur viktigt det är att vinna både på plan och på läktare.

Se till att ta er in på läktarna i god tid för att sjunga upp ordentligt och visa vilka det är som har hemmaplan. Spelarna ska känna stödet redan under uppvärmningen. Vi ska skapa en mäktig allsång till Hey Jude och Sjung för Gamla Djurgår´n och sen är det 110% inställning som gäller under hela matchen. Vi gick förbi Bajen i tabellen förra omgången men de har fortfarande en match mer spelad så det är oerhört mycket som står på spel. Vi visade upp ett fint spel borta mot Sundsvall och spelarna lär vara fulla av självförtroende. Tillsammans ska vi köra över vraken!

Det finns alla förutsättningar för att söndagen ska bli en riktigt mäktig manifestation av Djurgårdsfamiljen. Slut upp i Humlan och var med i marschen så ser vi till att den blir lika stor som för 9 år sedan. Kungsgatan ska fyllas av blåa ränder, flaggor och pyro. Sen åker vi till Stockholmsarenan och sjunger fram Djurgår’n till ännu en seger, för vi minns alla med glädje 4-1 segern från i höstas då ”Skitiga bajen” dånade från hela arenan i slutet av matchen. Låt oss ordna en repris på söndag.

Ge allt för skölden och sjung fram spelarna på plan så ser vi till att ”Skitiga bajen” återigen får dåna…

/@DIF_Vasterort