Spelarintervjuer inför derbyt på söndag: ”Vill betala tillbaka till alla Djurgårdare”

Dela gärna!

Inför derbyt på söndag gästade vi lagets torsdagsträning på Kaknäs och passade på att ta ett snack med Magnus Eriksson, Hjalmar Ekdal, Jacob Widell Zetterström och Haris Radetinac inför matchen.

Ni bjöd på en otroligt fin prestation i Sundsvall hur har det känts i veckan efter den segern?

Ekdal: – Det har känts bra, skönt att få börja andra halvan av säsongen med vinst, man kommer in i ett bra flow direkt och det är nog viktigt. Sen var det ju vår första bortavinst så det betyder väl lite att man fick den såklart, resultaten innan har väl kanske inte speglat matchbilden riktigt, jag tycker vi har förtjänat mer men inte fått med oss det så det var skönt att få en seger.

JWZ: – Jag känner samma sak, det har varit väldigt roligt att komma tillbaka och köra och ja träningsmatcher det är klart det är en grej men det är en annan grej att köra tävlingsmatch och att vi inleder andra halvan av säsongen med en sådan match som mot Sundsvall, det tror jag är väldigt viktigt för oss alla. Som Hjalmar sa det har varit tufft att vi kanske har gjort bättre prestationer på bortaplan men inte fått med oss något, att då få lite islossning på så sätt ger ju en lite extra positiv push.

Mange: – Det är klart att gör man en sådan prestation, jag menar prestationen i sig på en skala ett till tio, så är det ju fullt godkänt där i mitten någonstans, fem, sex, sju. Vi möter ett Sundsvall som vi maler ner någonstans men nu möter vi ett lag som är bättre så vi måste upp ytterligare nivåer och det ska vi se till att göra.

Vad kan vi förvänta oss av laget på söndag?

Haris: – Som vi brukar vara, full fart framåt och vi brukar vara aggressiva. Ha mycket boll och skapa mycket chanser så jag hoppas att vi kan göra det men de har ett bra lag också men jag hoppas vi kan göra på derbyt det vi gjorde i förra matchen.

JWZ: – Vi har haft ett otroligt stöd i år tycker jag och det har verkligen märkts på hemmaplan att det verkligen har gått bra också, vi har alla med oss hela tiden. Till exempel nu mot Sundsvall, det var folk som hade kommit från Stockholm, andra delar av Norrland för att stötta oss. Det betyder så otroligt mycket och vi ska se till att försöka ge tillbaka något på söndag.

Mange: – Ett otroligt taggat Djurgården, jag menar när vi fyller Tele2 så är det i alla fall för mig det största pirret jag får inom fotbollen idag, min maximala lycka och strävan så det är helt magiskt att få se så mycket Djurgårdare där. Då vill man gärna betala tillbaka också på plan så förhoppningsvis gör vi det.

Hjalmar: – Full fart framåt, håll tätt bakåt! Vi kommer gå ut och spela vårt spel, pressa mycket, pressa högt och spela snabb fotboll. Vi spelar på hemmaplan och vi har alla med oss i ryggen från läktaren vilket betyder jättemycket, speciellt i derbyn kommer supportarna vara extra taggade så det kommer vara mycket adrenalin och rysningar.

Vad förväntar ni er av supportrarna på söndag?

Hjalmar: – Jag förväntar mig högt tryck och så många djurgårdare som möjligt på plats.

Haris: – Som alltid är våra supportrar bra från första minuten tills domaren blåser av och det är samma som alltid, oavsett vad det står på tavlan så sjunger de alltid tills matchen är slut. Sen efter matchen får man ta då om det var bra eller dåligt men allmänt är det alltid lika kul att spela framför dem

JWZ: – Att ni är precis så bra som ni varit de tidigare matcherna.

Mange: – Som alltid, det brukar alltid vara bra tryck, bra support som jagar igång oss. Det där lilla extra trycket när vi skapar någon målchans eller att vi har ett tryck på motståndarna allt det när det blir lite extra jubel, jag brukar alltid försöka dra igång publiken när jag går ut på hörnor till exempel, alla de grejerna är en extra morot för oss så det kan ni ta med er. Det betyder extremt mycket för oss.


Läs mer om storsamlingen i Humlan här

Läs @DIF_Vasterort:s krönika inför matchen här