Supporterinformation inför Rijeka-DIF i Kroatien

Dela gärna!

Efter ett par år med pandemirestriktioner är det äntligen dags att få bege sig ut på kontinenten igen och se DIF spela! För motståndet i Europa Conference Leagues andra kvalomgång står tuffa HNK Rijeka från staden med samma namn vid den kroatiska kusten. Bortamatchen spelas torsdagen den 21 juli. Här kommer vi löpande fylla på med information inför resan.

Inför resan, matchdagen och vistelsen i Rijeka med omnejd finns det en del saker som är viktiga att tänka på. Ska du ned till Kroatien så läs igenom hela denna guide noggrant. Om du gjort det vågar vi lova att vistelsen blir riktigt grym för dig och alla Djurgårdare! Vi ses där!

Inför resan – viktigt att tänka på

– Kroatien är med i EU så för inresa till landet räcker det med nationellt ID-kort om man inte har med sig ett gällande pass. Det går dock inte att använda körkort som ID-kort på resan.

– Sedan i våras så har Kroatien tagit bort de allra flesta coronarestriktionerna (munskydd gäller vid besök på sjukvårdsinrättning) men det kan förekomma lokala restriktioner. Håll koll på den aktuella informationen på UD:s informationssida om resor till Kroatien, där du även hittar annan matnyttig information.

– Om olyckan är framme är det bra att ha med sig det Europeiska sjukförsäkringskortet, som säkerställer att du får rätt vård inom EU.

På plats i Rijeka – uppmaningar och info

– Rijeka har cirka 130 000 invånare vilket ökar en del under semestertiderna på sommaren då både staden och hela den kroatiska kusten är ett populärt turistmål.

– Det finns många chanser till god mat och dryck på plats i Kroatien, de är bland annat kända för många goda fiskrätter.

– HNK Rijeka har en aktiv supporterkärna och det finns andra större supportergrupperingar i landet som är mer välkända.

– Tänk på att vara vaksam och hålla ihop under vistelsen i staden och att ta hand om varandra oavsett tid på dygnet. Lämna aldrig en Djurgårdare ensam.

– Lägg inte ut information om barer, platser, hotell, egna samlingar m.m. i kanaler som är öppna för alla, till exempel olåsta Twitter- eller Instagramkonton. Information kan lätt spridas vidare till fel personer.

Matchdagen – samling och biljetter

Tyvärr har DIF endast tilldelats precis 5 procent av biljetterna enligt Uefas regler, och detta är 412 platser. Dessa finns i den uppmärksammade buren på ena kortsidan. Den information som DIF fått från kroaterna är att inga andra än kroatiska medborgare kommer släppas in på övriga sektioner, även om man lyckats köpa biljett. Det kan komma att ske ID-kontroll vid arenan.

Supportersamling på matchdagen

För dig som åker till Kroatien och Rijeka och vill ladda upp inför matchen tillsammans med andra Djurgårdare så kommer ett område att byggas upp på en kaj i centrala Rijeka. Där finns en stor restaurang som serverar mat och dryck, samt flertalet bodar med dryckesförsäljning. Förutom ordinarie toaletter kommer även extra toaletter att placeras ut på området.

För dig som inte har biljett eller släpps in på arenan kommer en storbilds-tv att sättas upp på detta område.

Polis kommer att närvara i området.

Håll utkik för mer information om samlingen i DIF:s och våra kanaler.

Information om lag och tillämpning av denna:
I Kroatien finns en lag som rör idrottsevenemang och i den så står det att man inte får vara berusad eller uppträda störande. Gränsen verkar vara vid 0,5 promille. Överstiger man detta riskerar man böter mellan 200-2000 euro beroende på förseelse.

För dig med biljett

Bussar kommer att hämta de som har biljett vid samlingen och transportera er till arenan. Bussen avgår 18:30 från Karolina Bar, Riva 8 med poliseskort. Matchbiljett uppvisas vid påstigning och bussen är gratis.

Följande är aviserat vid ankomst till arenan:

Insläppet öppnar 19:00 och kommer att ske en och en. Först biljettkontroll, sedan visitation. Visitationen kommer att vara strikt, där du exempelvis kan komma att ombes ta av dig skorna.

I anslutning till den kortsida där Djurgårdens tilldelade sektion är finns portabla toaletter utplacerade, inga vanliga toaletter finns.

Kiosken finns på baksidan. Öl säljs på arenan.

Eventuellt kan Djurgårdens supportrar hållas kvar en halvtimme efter match och om detta sker kommer det utannonseras av speakern, och vi har blivit lovade att kioskerna kommer hålla öppet under den tiden.

Efter matchen kör bussarna tillbaka Djurgårdssupportrarna till kajen.

Återigen, ta hand om varandra, hjälp andra Djurgårdare och se till att visa upp vår allra bästa sida ute i Europa! Vi ska sjunga oss vidare till nästa omgång!

 

VI SES I KROATIEN!