Krönika: Alla på räcket – sjung DIF till playoff!

Dela gärna!

Inte fullt lika många blåränder gjorde resan till Rumänien för första mötet mot Sepsi men de som gjorde det har av rapporterna som inkommit haft minst lika kul som alla som var i Kroatien.

Det är två veckor sen senaste hemmamatchen spelades i Europaspelet, då drygt 18.000 på läktarna bjöd på en grym inramning så Djurgår’n kunde mangla Rijeka med relativt enkla 2-0.

Scenariot inför denna match är detsamma men tusen gånger viktigare – för precis som tidigare så är bara en ”halvlek” spelad och om inte vi går in med mer än hundraprocentig inställning på läktarna så finns det risk att spelarna inte heller blir mer än 100% taggade och då kan det sluta hur som helst.

Vi har ett gyllene läge att sjunga våra hjältar till sista hindret innan ett europeiskt gruppspel med förmodade galna resor i höst och vinter. Smaka på den! Men vi kommer inte komma dit om inte Sofialäktaren, Slakthuskurvan, familjeläktaren, ja varenda jävla sektion och gruppering står upp och åter gör Stockholmsarenan till Europas mest ogästvänliga plats om man har ett hjärta som inte är blårandigt.

Ni vet vad som gäller för att uppfylla våra drömmar om avancemang till playoff och nya framgångar:

Har du ilska och hat inom dig – Sjung ut det ikväll!
Känner du glädje och lyckorus – Sjung ut det ikväll!

Och alla känslor däremellan, ut med allt!

Låt rumänerna slå iväg bollarna av ren rädsla när de hör vad Djurgårdspubliken tycker om dom och låt blåränderna flyga fram av det massiva stödet som bara en råtaggad Djurgårdsfamilj kan skapa.

Ståplats på hela arenan – alla på räcket, det är vad som krävs om vi ska få fortsätta sopa i Europa.

STÖD DIF – FUCK SEPSI

Joel Andersson
Vice ordförande Järnkaminerna