Krönika: Vi har inget att vara rädda för – nu skriver vi historia!

Dela gärna!

På onsdagskvällen väntar en av de viktigaste matcherna Djurgården har spelat i modern tid. En chans att för första gången någonsin kvala in till ett gruppspel i Europa, något som skulle ge oss både pengar och viktiga rankingpoäng men framför allt så skulle det innebära att vi som förening skulle ta ett enormt steg uppåt och att vi skulle få uppleva många fler oförglömliga Europamatcher både hemma och borta.

Det har varit en fantastisk stämning både mot Rijeka och Sepsi med närmare 20 000 Djurgårdare på plats. Vi har levt oss in i matcherna, bjudit på mäktig allsång, visselorkaner, och allmän hets både för att lyfta våra egna spelare och psyka motståndarna. Vi har tillsammans med spelarna gjort Stockholmsarenan till vår borg både i Allsvenskan och Europaspelet och det har varit fantastiska upplevelser!

Men vi har fortfarande en växel till att lägga i och nu när vi står med ena foten i ett gruppspel i Europa med allt vad det innebär så är det dags att leverera vår bästa läktarprestation någonsin! Vi ska sätta Djurgårdens IF på Europakartan. Hela arenan ska vibrera av energi, ljudet ska studsa mellan väggarna och när 20 000 Djurgårdare hoppar i takt så ska betongen skaka.

Vi möter en välmeriterad motståndare med stor erfarenhet av Europaspel. Men vi ska inte se oss som någon underdog. De har försäsong och vi är mitt inne i vår säsong med en hysterisk formtopp på flera spelare. Vi har en härlig mix av äldre spelare med rutin som Mange, Rasmus och Pierre tillsammans med unga spelare på väg uppåt i karriären som Isak, Joel, Jacob, Hampus och Victor. Vi är förmodligen betydligt bättre än vad vi själva inser och om några år när flera av dessa spelare slagit igenom i Europa så kommer vi titta tillbaka på laget vi hade 2022 och tänka att ”jävlar vilket lag vi hade”.

Så vi har inget att vara rädda för, tvärtom är det APOEL som borde vara livrädda att ställas mot Djurgårdens IF från Stockholm. Ett lag som kört över allt hittills i Europaspelet med fanatiska supportrar som bär fram laget på Stockholmsarenan. Vi ska vara ödmjuka inför uppgiften men också ta oss den an med ett enormt självförtroende. För det finns inga gränser för vad det här fantastiska laget kan prestera med vår hjälp från läktarna.

Så låt oss återigen bära fram spelarna med vår sång och vårt stöd. Låt oss tillsammans skapa ännu en oförglömlig Europakväll. Vi ska ge 110 procent på läktarna så vi kan se tillbaka på den här matchen och känna att vi gjorde precis allt i vår makt. Vi ska leverera den bästa läktarprestationen vi någonsin har gjort och tillsammans med spelarna ska vi ta oss till gruppspel!

Nu jävlar skriver vi historia!

/@DIF_Vasterort