Krönika: Var en del av DIF Hockeys nystart!

Dela gärna!

Att skriva en text inför en ny säsong och försöka summera känslor, efter ett år där allt gått fel och laget har degraderats för andra gången på tio år, är svårt.
2000-talet har varit tufft, vilket vi alla har upplevt från läktaren.

I en krissituation finns det ändå något kraftfullt – förändring blir då den enda vägen framåt. Mycket har behövts förändras och mycket har också förändrats. En del redan under fjolårssäsongen, annat efteråt. Nu är en ny styrelse på plats. Sedan tidigare är också en ny ledning under vd Thomas Kraft som vill förändra och komma närmare oss supportrar.

Det arbetet påbörjades redan innan coronapandemin och har stärkt samarbetet och dialogen mellan DIF Hockey och JK, trots allt vi var med om under säsongen vi åkte ur. Nu står vi därför grymt bra rustade för att göra den här hockeyallsvenska säsongen till något jävligt kul på läktarna.

Säsongskortsförsäljningen är bättre än vad den var i SHL. Alla säsongskort i klacken (cirka 1300 stycken) är slutsålda sedan länge. Biljettförsäljningen rullar på bra till premiären mot Västerås på fredag.

DIF:s målsättning inför säsongen 2022/2023 är tydlig: Avancemang till SHL. Vi på läktaren ska ge allt för att kämpa för det målet. Vi behöver en bra start på säsongen – tillsammans. Efter allt vi varit med om kommer minsta medvind att ge oss styrka att kunna fortsätta det hårda arbetet match efter match.

När det är som tuffast, då är behovet som störst. Det är nu din hjälp och ditt stöd behövs mer än någonsin, och det finns många sätt du kan hjälpa DIF Hockey på:

Var med och ta tillbaka DIF Hockey till högsta serien och bli en del av föreningens förändring och nystart. Vi ger aldrig upp!

Jules Attar
Suppleant i Järnkaminernas styrelse