Supporterinfo inför Gent-DIF i Belgien

Dela gärna!

Efter en oavgjord och en seger är det dags att dra till belgiska Gent för att möta klubben med samma namn i Europa Conference League-gruppspelet.

Inför resan, matchdagen och vistelsen i Belgien finns det en del saker som är viktiga att tänka på. Ska du ned till matchen så läs igenom hela denna guide noggrant. Om du gjort det vågar vi lova att vistelsen blir riktigt grym för dig och alla Djurgårdare! Vi ses där!

Inför resan – resvägar och regler

– Gent ligger bara runt 30-40 minuter från huvudstaden Bryssel beroende på färdmedel och det finns många olika möjliga resvägar till närområdet med flyg. Det går till exempel att åka till Bryssels flygplatser, men även till flygplatser i Holland samt Paris eller västra delarna av Tyskland, om man är beredd att åka en bit med tåg för att ta sig fram.

– KAA Gent kommer från Gent, och de flesta Djurgårdare lär bo i staden som har drygt 250 000 invånare. Det går även att bo i Bryssel. Boka boende på till exempel Hotels.com, Booking.com eller Airbnb.com (om man vill hyra lägenhet eller liknande).

– Belgien är med i EU och i Schengen. Du behöver dock ha med dig antingen pass eller nationellt ID-kort för att kunna styrka din identitet och ditt svenska medborgarskap på flygplatsen eller under resans gång. Passet eller ID-kortet måste vara giltigt under hela vistelsen. Det går inte att använda körkort som ID-kort på resan.

– Sedan i våras har Belgien tagit bort alla krav på vaccinationsbevis eller krav på negativt test angående covid-19. Det är dock fortfarande obligatoriskt att använda munskydd på sjukhus och apotek.

– Om olyckan är framme är det bra att ha med sig det Europeiska sjukförsäkringskortet, som säkerställer att du får rätt vård inom EU. Det går att beställa hem gratis från Försäkringskassan om du inte redan har ett.

Matchdagen – samling och biljetter

KAA Gent spelar på Ghelamco Arena, som har en kapacitet 20 175 åskådare. Som de allra flesta vet har DIF först endast tilldelats de 1 007 biljetter man har rätt till enligt Uefas bestämmelser (fem procent av totala kapaciteten). Dessa biljetter är slutsålda sedan länge. Men på onsdagen kom information att DIF fått biljetter på ytterligare två sektioner i anslutning till bortasektionen! Dessa kommer att säljas på plats i Gent med Swish som betalningssätt. Håll utkik i DIF Fotbolls kanaler för mer information om tid och plats!

Samling på matchdagen sker på Korenmarkt och krogarna runt det torget, från 12.00. Sofialäktaren uppmanar till marsch från torget till arenan, mer info om tider kommer i deras och JK:s kanaler. DIF Fotboll har även ordnat bussar från Stadshal (200 meter från Korenmarkt) till arenan. Håll utkik för info om avgångstider!

Håll även utkik på din mejl som du köpte matchbiljett via, för aktuell information om samling, tider och liknande.

– KAA Gent är en klubb som allt som oftast placerar sig på övre halvan i belgiska ligan och ofta spelat i de europeiska turneringarna. De har vunnit ligan endast en gång, 2014-2015. Klubben har en men aktiv supporterkärna som dock inte är Belgiens största.

– Precis som tidigare resor gäller att vara vaksam och hålla ihop under vistelsen i Gent och att ta hand om varandra oavsett tid på dygnet. Lämna aldrig en Djurgårdare ensam.

VI SES I BELGIEN!