Supporterinfo inför Molde-DIF i Norge

Dela gärna!

Efter ett succéartat gruppspel och dubbla segrar mot belgiska Gent är vi klara för slutspel i Europa Conference League! Men vinner vi gruppen går vi direkt till åttondel i mars, istället för till sextondel i februari. Mötet med Molde på bortaplan kan avgöra gruppen, tar vi poäng är vi klara gruppsegrare!

Inför resan, matchdagen och vistelsen i Norge finns det en del saker som är viktiga att tänka på. Ska du till matchen så läs igenom hela denna guide noggrant. Om du gjort det vågar vi lova att vistelsen blir riktigt grym för dig och alla Djurgårdare! Vi ses där!

Inför resan – resvägar och regler

– Molde ligger cirka tolv timmar bort med bil från Stockholm, men det beror på trafik och väder. Det är nämligen ruskigt dåliga vägar dit, framför allt i Norge. Så tar du bilen eller minibuss – var ute i riktigt god tid! Det går också att flyga med SAS och Norwegian via Oslo men de flesta flyg är fullbokade nu. Detta gäller även de få men stora hotell som finns i Molde.

– JK arrangerar bussresa till denna match och vi kommer separat mejla ut all viktig information till våra bussresenärer, läs igenom det mejlet noga!

– Norden är en passfri zon så det krävs inget pass för att resa till Norge. Däremot behöver du ha med dig giltig legitimation för att styrka ditt svenska medborgarskap vid behov. Det räcker med körkort utfärdat i Norden, eller nationellt ID-kort.

Matchdagen – samling och biljetter

Molde FK spelar på Aker Stadion, som har en kapacitet på drygt 11 000 åskådare. DIF har tilldelats över tio procent av kapaciteten trots att minimikravet hos Uefa är fem procent. Det finns biljetter kvar att köpa på våra sektioner, biljett köper du här!

Samling på matchdagen sker på Brygga på Hamnegata 47 som öppnar 11.00. Under dagen blir det bland annat live-musik med allas vår JG som trubadur. Molde är en liten stad med ett litet centrum så när Brygga blir fullt får vi se till att samlas på krogar runtomkring i stan. Från Brygga tar det bara cirka 15 minuter att gå till Aker Stadion, håll utkik för mer information om vad som gäller om det i våra och i DIF:s kanaler.

Håll även utkik på din mejl som du köpte matchbiljett via, för aktuell information från DIF Fotboll.

– Även om vi ska resa inom Norden gäller det precis som tidigare resor gäller att hålla ihop under vistelsen i Molde och att ta hand om varandra oavsett tid på dygnet. Lämna aldrig en Djurgårdare ensam.

VI SES I MOLDE!