Uppmaningar inför hockeyderbyt i Globen

Dela gärna!

På onsdagen är det dags att för första gången på tio år spela ett hockeyderby med två klackar när vi är bortalag mot aik i Globen.

Vi hoppas att alla Djurgårdare att grymt taggade för att visa hur mycket bättre vi är på läktarna. Vi ska ge allt för att grabbarna på isen ska kunna ta hem en ruskigt skön derbyseger!

Att det får vara både hemma- och bortaklack på derbyna har vi märkt inte alls är någon självklarhet längre. När vi spelade i Kvalserien 2014 var derbyn med endast hemmasupportrar på Hovet. Häromveckan meddelade Aik Hockey först att inga bortasupportrar ska få gå på den här matchen. Beslutet kom efter oroligheter på läktarna under året i fotboll och hockey, med det senaste derbyt i fotbollen särskilt i åtanke.

Både vi och deras supportrar krigade väldigt hårt för att vi skulle få gå på det här derbyt, och därför måste vi också hjälpas åt för att kunna fortsätta ha bortasupportrar även på kommande hockeyderbyn.

Vi behöver få till ett derby där all fokus under och efter match ligger på stämningen på läktarna och det som sker på isen. Ge inte “debattörer” och förståsigpåare några öppna dörrar att sparka in.

Sedan läktarna fick fyllas igen efter pandemin har problem med inkastade föremål vid till exempel hörnor i fotbollen varit värre än tidigare. Vi ska inte ha några kastade föremål mot vare sig isen eller andra läktarsektioner, lägg ner det.

Nu fokuserar vi istället helt och hållet på att sjunga ut råttorna på läktarna och få spelarna att köra över motståndarna på isen. Gå rakryggad till matchen, bröstet ut, och ge allt för mesta mästarna!

Vi ses på Östra inför matchen, sedan tar vi oss till Globen och ger allt för Djurgår’n i tre perioder och längre om det krävs!

Styrelsen i Järnkaminerna Stockholm