Krönika: Dags att visa lite jävla inställning i klacken på Hovet

Dela gärna!

Det här är något vi inte hade velat behöva skriva, men efter den senaste tidens hemmamatcher på Hovet måste vi gå ut med några uppmaningar i starkast möjliga ordalag till alla er som har biljett i klacken på Hovet.

Till att börja med är det alldeles för många som inte går på matcherna, eller ser till att ens biljett används. Livet kan så klart komma emellan men det går enkelt att föra över sin biljett till någon polare eller junis som gärna vill gå. Inför säsongen fick vi från JK:s håll med DIF Hockey på att sätta ett kanonpris på ett säsongskort i klacken, men det kommer också förpliktelser med att inneha säsongskortet.

Oavsett vilken publiksiffra vi har på Hovet så har du som står på kortsidan ett eget ansvar för att bidra med stämningen och att lyfta laget till nya segrar. Under de senaste hockeymatcherna så har trycket på läktaren varit så långt under vår värdighet och det är dags att knyta nävarna och börja bidra på riktigt. Vissa av oss står och skriker sig hesa i 60 minuter men en stor del av kortsidan bidrar inte alls just utan står och snackar, går till baren större delen av matchen eller håller helt enkelt käften.

Klacken är INTE en plats där du kan sitta ner, stå och surra med polarna, utan du förväntas med att bidra till stämningen. Den förväntan kommer från alla runtomkring dig som faktiskt bidrar, från JK och från DIF. Du är där för att du har en uppgift att utföra på plats!

Det är dags att vi i klacken faktiskt visar lite jävla inställning och mentalitet. Hittills den här säsongen har vi bortskämt stått och muttrat åt spelet när vi själva inte ens kan ta i ordentligt i sångerna. Nu är det dags för alla att ta sig ordentligt i kragen. Är spelet på isen dåligt? Ta ut frustrationen genom att sjunga och skrika högre än tidigare. Ligger vi under? Försök vända matchen från läktaren! Sjung, vråla, älska och hata in pucken.

Hittills har vi rent numerärt varit tillräckligt många varje match för att skapa ett bra drag i kurvan, oavsett hur många som varit på Hovet totalt sett. I de flesta matcher har vi inte tagit den chansen att visa att vi är bäst på läktarna i svensk hockey. Låt oss ändra på det och låt oss göra det NU!

Viktor Adolfsson
Ordförande Järnkaminerna

Hylla Högström och välkomna Garpenlöv – köp biljett till DIF-Tingsryd här!