Supporterinformation inför Lech Poznan-DIF i Polen

Dela gärna!

Så var det äntligen dags för DIF att spela en historisk slutspelsmatch i Europaspelet när vi ska till Polen för att möta Lech Poznan i åttondelsfinal i Europa Conference League. Inför resan, matchdagen och vistelsen i Polen finns det en del saker som är viktiga att tänka på. Ska du ned till matchen så läs igenom hela denna guide noggrant. Om du gjort det vågar vi lova att vistelsen blir bra för dig och alla Djurgårdare! Vi ses där!

Inför resan – resor och regler

– Poznan är en ganska stor stad med cirka 500 000 invånare som ligger ungefär mellan Tysklands huvudstad Berlin och Polens huvudstad Warszawa. Från dessa städer går det tåg till Poznan, vilket det även gör från andra polska städer som är lättare att ta sig till från Sverige.

– Notera det under veckan svåra vädret hemma i Sverige som SMHI utfärdat flera varningar för, bland annat när det gäller snöfall och vind. Detta kan påverka tåg, flyg och färjor så håll utkik för aktuell information för din resa.

– Tänk också på att det är kallt även nere i Poznan, med temperatur på runt nollan de kommande dagarna. Ta därför med dig varma kläder då vi kommer att vara på arenan länge under matchdagskvällen.

– Polen är med i EU och i Schengen. Du behöver dock ha med dig antingen pass eller nationellt ID-kort för att kunna styrka din identitet och ditt svenska medborgarskap på flygplatsen eller under resans gång. Passet eller ID-kortet måste vara giltigt under hela vistelsen. Det går inte att använda körkort som ID-kort på resan.

– Läs mer om att resa till Polen på UD:s hemsida här!

– Om olyckan är framme är det bra att ha med sig det Europeiska sjukförsäkringskortet, som säkerställer att du får rätt vård inom EU. Det går att beställa hem gratis från Försäkringskassan om du inte redan har ett.

Matchdagen – samling och biljetter

– Lech Poznan spelar på Stadion Miejski i Poznan som tar in drygt 42 000 åskådare. Som de allra flesta vet har DIF tilldelats cirka 2000 biljetter och alla dessa är slutsålda. Om du har en biljett över eller får förhinder går det bra att sälja den vidare, men du blir skyldig att vidarebefordra viktig information från DIF Fotboll till den som köpt.

– All information om samling på matchdagen har mejlats ut från DIF Fotboll till samtliga som köpte biljett vid biljettsläppet på nätet.

– Tänk på alkoholnivån den här dagen, det blir en lång väntan på match men vi ska kunna prestera för fullt på läktarna och vara fokuserade på att stötta Djurgår’n på bästa möjliga sätt!

– Matchstart är 21.00 och bussar kommer att ta oss ut till arenan, alla måste dock köpa bussbiljett för 75 kronor via länk som DIF skickat ut till alla matchbiljettköpare. Giltig bussbiljett och matchbiljett ska visas upp vid påstigning och kommer kontrolleras av lokal polis. Dessa bussar tar oss sedan tillbaka till samlingsstället i Poznan efter match.

De som inte hinner med bussarna eller liknande ska åka taxi till arenan och man måste då ange att man ska till “away section” för att komma till vår tilldelade sektion. DIF rekommenderar dock alla som har möjlighet att åka med bussarna.

– Alla bortasupportrar kommer bli kvarhållna inne på arenan i en timme efter match. Detta är inget JK eller DIF kan påverka. Stanna kvar ute på läktaren till dess att personal från Djurgården ger andra instruktioner.

– Håll även utkik på din mejl som du köpte matchbiljett via, för aktuell information om samling, tider och liknande ifall det uppstår några ändringar.

– Lech Poznan är en av Polens största klubbar och är ett topplag i ligan Ekstraklasa, som de tagit hem åtta gånger (senast 2022). I laget spelar som många vet vår gamla mittfältare Jesper Karlström. Lech Poznan har en mycket aktiv supporterskara och många olika supportergrupperingar.

– Precis som tidigare resor gäller att vara vaksam och hålla ihop under vistelsen i Poznan och att ta hand om varandra oavsett tid på dygnet. Lämna aldrig en Djurgårdare ensam.

VI SES I POLEN!