Reseklubben informerar: Prissättningen på årets bussresor

Dela gärna!

Nu har ett nytt år av bortaresor börjat och hittills har vi arrangerat resor till Vita Hästen i hockeyn och Örebro i Svenska Cupen och närmast på tur står semifinalen mot Häcken redan på söndag, den 19 mars.

Återblick 2022

Förra året var åter ett riktigt bra år för Reseklubben där 52 bussar rullade från huvudstaden till fotbollen, bland annat två bussar på maratonresan till Molde i ECL. Vi hade även några bussar i hockeyn. Till största delen gick resandet smärtfritt men vi hade en del incidenter på bussarna som måste åtgärdas och inte upprepas för att vi skall känna oss trygga att ha bussbolag som vill fortsätta köra oss.

Vi kunde 2022 ha RUSKIGT billiga priser på bortaresorna – de flesta kostade 245 kronor och någon lite dyrare kostade 395 kronor. Detta berodde enbart på en fin medlemstillströmning under pandemiåren då vi slog medlemsrekord både 2020 och 2021 men vi hade då av förklarliga orsaker knappt några utgifter eftersom vi inte kunde ha några resor. Detta gjorde att vi hade en starkare föreningskassa än normalt när restriktionerna släppte och det resulterade i att vi under 2022 subventionerade resorna med totalt 900 000 kronor, något vi aldrig tidigare i föreningens historia har kunnat göra tidigare.

Fler och fler hittade åter till våra populära bussresor och stödet till Djurgår’n var fortsatt riktigt bra hela 2022 på bortaplan. Effekten av att få igång resandet snabbt efter pandemin var synlig, och där bidrog så klart våra priser. Det var ett av syftena med dem.

2023 och framåt

Till 2023 så går vi då av förklarliga skäl inte in med samma starka kassa och ingen har väl heller undgått omvärldsläget där priserna på de flesta varor och tjänster skjutit i höjden. Detta gäller även priserna från bussbolag och övriga utgifter så vi kommer tyvärr då inte kunna hålla samma låga prisbild som föregående år.

Låt oss förtydliga: Vår strävan och målsättning är alltid att kunna erbjuda våra medlemmar så billiga resor som det bara går och större delen av våra intäkter går till att subventionera bortaresor.

Våra intäkter kommer från två områden: Det ena benet är försäljningen av medlemskap och det andra benet är försäljningen av föreningens souvenirer där en stor del av överskottet går till att subventionera resorna. Ju fler medlemmar vi har och ju fler sålda souvenirer – desto billigare resor för våra medlemmar.

För att ge er en prisbild så är årets resor planerade att kosta mellan 295 och 695 kronor i dagsläget. Då är samtliga resor subventionerade för medlemmar. Utan någon subventionering från föreningen skulle en bussplats till till exempel Malmö eller Mjällby borta kosta över 1 000 kronor per person.

Vår plan är att släppa cirka tre resor åt gången och har vi då vid släppet av de tre nästkommande resorna större och bättre intäkter än förväntat så kan vi också sänka priserna ytterligare mot budgeten.

Så peppa dina kompisar att bli medlemmar och investera i våra snygga souvenirer lite då och då så kommer resorna bli lite billigare än planerat!

Till semifinalen i cupen mot Häcken hade vi tänkt att ta 595 kronor men tack vare att vi redan innan fotbollspremiären är 4000 medlemmar, den högsta medlemssiffran någonsin innan en fotbollspremiär, så väljer vi att sänka priset på resan till 495 kronor.

Vi hoppas att vi snabbt kan nå upp till medlemsrekordet om 6550 medlemmar och en bra bit över det får då kommer ni få se ännu billigare resor under fotbollssäsongen.

Vi ses i Häcken, stöd DIF till final!

Reseklubben