Tiforapport från JK-tifo: Hockeyslutspelet 2023

Dela gärna!

Med lite distans till säsongens tuffa avslut så kan vi titta tillbaka till en historisk prestation på Hovets läktare. Inför slutspelet så ville vi i tifogruppen göra det vi kunde för att stötta laget så mycket som möjligt och det genom att arrangera någon form av tifo i varje hemmamatch i slutspelet. Här kommer en kort sammanfattning från varje match.

Kvartsfinal 1

Inför den första slutspelsmatchen så ville vi visa vilka vi var och vart vi kommer ifrån och det gjorde vi genom en hissning med Stockholms stads siluett. I tifot kan man se klassiska byggnader som Stadshuset, Kaknästornet, Gud Fader på Himmelsbågen, Gondolen, Globen m.m. Hissningen hade även ett budskap med de klassiska orden “Stockholms Stolthet”. Bakom hissningen kan vi även se ett ark mönster i våra färger gult, rött och blått.

Målandet gjordes klart på två tillfällen innan det sen fästes upp på ett nät och sen även vid repen som är fästa i taket, medan några höll på med det så förberedde resten av gruppen arken på läktaren.

Kvartsfinal 2

Här bestämde vi oss för att köra ett så kallat “kaostifo”, det är en enklare koreografi som är uppskattad bland supportrar och det är en form av koreografi som vi tog fram vid flera tillfällen under det här slutspelet. Allt förbereddes under arenafixet dagen innan match, då fäste vi flaggorna på rören och la även ut materialet.

Kvartsfinal 4

Den enda bortakoreografin kördes inför den fjärde kvartsfinalen mot Karlskoga. Vi bestämde oss då för att köra DIF skölden tillsammans med några flaggor, en simpel koreografi som kördes inför matchen då vi skickade Karlskoga på en tidig semester.

Semifinal 3

Nu kommer vi till den första semifinalen på hemmaplan. Nu kände vi att vi ville köra ett flaggmönster i våra färger tillsammans med en banderoll, budskapet på banderollen togs från en av våra fantastiska ramsor och löd så här “Djurgården sen vi var barn och livet ut”. Ett citat som nog alla Djurgårdare känner sig bekanta med.

Banderollen gjordes klart efter två fix och fästes på vp-rör under arenafixet som hölls dagen innan match, under det arenafixet fästes också de tygbitar vi rivit upp på vp-rör. Allt placerades sedan ut på läktaren.

Semifinal 4

Inför den andra semifinalen på hemmaplan tog vi fram det klassiska “kaostifot” igen. Vi tog några gamla flaggor och varvade dem med några nya flaggor som förbereddes på arenafixet dagen innan. Tillsammans med flaggorna så lades även det ut annat material som kastades vid spelarentré.

Semifinal 6

Inför den tredje semifinalmatchen på hemmaplan så tog vi fram flaggorna igen, den här gången la vi dem i ett mönster som speglade våra kära förenings klubbmärke. Längst fram så körde vi också en banderoll med budskapet “Djurgårdens IF – Stockholm” framför ett flaggmönster i mönstret som våran logga körde vi en text som matchade bakgrunden.

Banderollen färdigställdes på ett fix, vi fäste sedan banderollen på rören under arenafixet samtidigt som vi la ut alla flaggorna.

Final 3

Nu kommer vi till de stora koreografierna. Inför den första finalmatchen på hemmaplan så förberedde vi det största koreografi vi i JK-tifo gjort fram tills dess. Det var ett flerstegstifo där det först kördes Djurgårdshjältars logga i mitten av klacken tillsammans med ark i bakgrunden ut på långsidan. På den södra långsidan så skrevs det även “DIF” med vita ark. Som ett andra steg så hissades det upp en målning med siffrorna 1891 tillsammans med en DIF-sköld och ett färgmönster som håller ihop de olika delarna. Det var en stor koreografi som blev väldigt lyckad även fast prestationen på isen inte matchade.

Målandet pågick under veckan som var utan några hemmamatcher, då målade vi klart hela tifot innan vi sen fäste Hissningen på nätet dagen innan arenafixet. Sen fäste vi hissningen i repen under arenafixet samtidigt som vi la ut arken runt hela Hovet och även förberedde OH:n.

Final 4

Nu kommer vi till det stora tifot, det tifo som kan ha varit det fetaste tifot i svensk hockeyhistoria. Inför det här slutspelet så ville vi hylla en av de största Djurgårdsprofilerna genom tiderna, tidigare under säsongen så hyllade vi den stora Lasse Björn. Nu hyllade vi Challe. Han spelade 487 elitseriematcher för Djurgår’n och vann fem SM-guld. Som inspiration till det här tifot tog vi en bild från när vi vann SM-guldet 2000 när han med guldhjälmen på håller hans son Emil Berglund (som nu spelar i laget) i famnen. Bakom körde vi ark som täckte hela Hovet tillsammans med en banderoll bakom med budskapet “Dags för en ny generation av hjältar”

Målandet pågick lite av och till under slutspelet då vi inte hade bestämt oss för när vi skulle köra den. Till slut bestämde vi oss för match 4 och då avslutade vi det sista innan vi sen på arenafixet fäste den i nätet och förberedde hissningen samtidigt som vi la ut ark runt hela Hovet, banderollen gjordes klart på en dag i samband med fixet inför final 3. Banderollen fästes också under arenafixet.

Final 6

På kort varsel fick vi då reda på att det skulle bli en match 6 och nästan direkt så bestämde vi oss för att köra ett sista “kaostifo” vi tog fram det sista material vi hade i förrådet tillsammans med de flaggor vi hade så gick vi bara loss sen. Matchen slutade sen som vi alla säkert minns med en vinst som tog oss till final 7.

—-

Det här har varit en lång säsong med flera koreografier. För att vi ska kunna hålla en ännu bättre nivå nästa år så behöver vi er Djurgårdares stöd, swisha ditt bidrag till JK-tifo så gör vi nästa säsong bättre.

Det här har varit en säsong som har haft sina upp och nedgångar, premiären mot Västerås med konfetti hela varvet runt, alla derbyvinster och derbytifon. Samt starten för en ny tifogrupp inom hockeyn som lyfte i motvind. Allt det här har varit givande och vi planerar redan nu inför nästa säsong, köp ditt säsongskort i klacken så skapar vi historia tillsammans. Tillsammans ska vi ta oss tillbaka!

STÖD JK-TIFO:

– Swisha valfritt belopp till 123 067 07 86
– Sätt in valfritt belopp till PG-konto 211 45 30-5