Krönika: Släpp loss och ge allt – sjung fram Djurgår'n till derbyseger!

Dela gärna!

Efter det smått overkliga Europaäventyret under förra säsongen och seger efter seger hemma på Stockholmsarenan har den här våren varit något av en reality check för oss alla. De senaste två matcherna känns det dock som att alla vi som stått på läktarna insett att vi inte kan leva på det som varit utan måste hitta glädjen och också faktiskt prestera om det ska bli några segrar i vår hemmaborg.

Både mot Mjällby och Häcken har stämningen på läktarna varit bättre än tidigare under säsongen. Det har funnits en inställning och mentalitet i rätt nivå istället för en mättnad och bortskämdhet som kanske smugit sig in under de inledande omgångarna.

Nu väntar ett derby mot antagonisterna från Solna. Ljuset mot mörkret. Oasen mot asen. Då hoppas jag att vi kan ta med oss de senaste två matchernas prestationer och gå in på Sofialäktaren och Slaktis med ryggen rak och axlarna nere. Den senaste veckan har det varit KUL med Djurgår’n igen, på riktigt. Det är den känslan jag vill att vi alla går in med i den här derbyhelgen. Vi kan göra det jävligt roligt med Djurgår’n även när det gått tungt en period. Låt oss göra det igen när det betyder som mest.

Ni vet alla vad som gäller på våra läktare vid det här laget. I derbyn när vi har en månghövdad motståndare på andra kortsidan är det ännu viktigare att vi har disciplinen att sjunga med i alla sånger, få polarna bredvid att bidra och att ha full fokus på vår läktarprestation. Mobilen ska stanna i fickan hela matchen, du är på plats för att bidra till att sjunga fram Djurgår’n till en derbyseger.

Men framför allt gäller följande: Släpp loss, ha kul, sjung högt! Lev dig in i sångerna, lev dig in i matchen. De senaste matcherna har vi lyckats väl med att samköra med spelarna på planen – vi har lyft varandras insatser. Vi har varit ett samlat Djurgår’n, enade mot våra motståndare. Det är så vi ska gå ut på läktare och plan från start på söndag också.

FORZA DJURGÅRDEN!

Viktor Adolfsson
Ordförande Järnkaminerna