Nej till VAR i svensk fotboll – avgå Reinfeldt!

Dela gärna!

På självaste midsommarafton valde den nyvalde SvFF-ordföranden Fredrik Reinfeldt att göra ett utspel i frågan om videodomarsystemet VAR. I en intervju med SVT sa han att ”VAR är vår framtid”, att kritikerna bara är nej-sägare och att ”det inte är några klubbar som har hand om det här”.

Värst av allt var dock att han i samma veva förminskade hela den svenska föreningsdemokratin, som vi alla värnar. En majoritet av klubbarna i Allsvenskan och Superettan har årsmötesbeslut på att verka mot införandet av VAR i Sverige. Reinfeldt förminskar detta till ”några få supportrar” i intervjun. Bara det uttalandet i sig visar att han inte respekterar den enorma folkrörelse han är vald att representera. Han har dessutom gång på gång avböjt dialog med supportrar (genom SFSU) sedan han tillträdde.

I striden om VAR i svensk fotboll har vi tagit stora kliv framåt tack vare medlemmarna i en majoritet av våra elitklubbar. Men striden är långt ifrån över. Vårt motstånd behöver förtydligas än mer hos våra klubbar, i de som ännu inte har någon genomröstad motion och ute i fotbollförbundets distrikt.

Det kommer bli en tuff kamp. Det är uppenbart att de som vurmar för ett införande av VAR fått en bundsförvant allra högst upp i svensk fotbolls topp. Det är dags att respektera föreningsdemokratin.

NEJ TILL VAR I SVENSK FOTBOLL – AVGÅ REINFELDT!

Järnkaminernas styrelse


Även Järnkaminerna arbetar som förening aktivt mot införandet av VAR i svensk fotboll, efter beslut på årsmötet 2020. Här kan man läsa motionen som röstades igenom då!