Supporterinformation inför Luzern-DIF i Schweiz

Dela gärna!

Efter 1-2 hemma på Stockholmsarenan reser Djurgår’n till Schweiz med en tuff uppgift att vänta dubbelmötet, vårt stöd på plats behövs verkligen!

Inför resan, matchdagen och vistelsen i Schweiz finns det en del saker som är viktiga att tänka på. Ska du till matchen så läs igenom hela denna guide noggrant. Om du gjort det vågar vi lova att vistelsen blir riktigt grym för dig och alla Djurgårdare! Vi ses där!

Inför resan – resvägar och regler

– Luzern ligger ungefär mitt i Schweiz, närmaste storstaden är Zürich men det går även att ta sig till Luzern med tåg från Genéve och Basel, till exempel. Flygmässigt så finns det ingen flygplats i Luzern men Zürich är närmast. Det går även att flyga till större flygplatser i andra länder, exempelvis München i Tyskland eller Milano i Italien. Det går ju självklart även att ta sig ner med bil via Danmark och Tyskland. Många möjligheter finns och över 1 000 Djurgårdare väntas komma på matchen!

– Schweiz är inte med i EU men de är med i Schengensamarbetet, så du kan resa dit med antingen pass eller nationellt ID-kort. Det går att resa till Schweiz under hela giltighetsperioden för ditt pass/ID-kort.

– Notera att Schweiz inte är med i samarbetet om fri mobilsurf i EU så se till att stänga av mobildata och använda wi-fi där det går, eller kolla vad som gäller för priser hos din operatör.

Matchdagen – samling och biljetter

FC Luzern spelar på Swissporarena som har en kapacitet på cirka 17 000 åskådare. Adressen till bortaentrén är “Zihlmattweg, next to the two towers”. Våra tilldelade sektioner ligger i ena hörnet på arenan. Biljetterna till våra sektioner är slutsålda.

– Samling i Luzern sker på krogarna i Gamla stan, DIF har ordnat med puben Mr Pickwick Pub som ligger precis vid floden men det finns flera andra krogar i området. Det ska också vara lugnt att dricka medhavd bira på allmän plats. Vi kommer att ha en gemensam marsch till arenan från Gamla stan, det tar cirka 30 minuter att gå till Swissporarena därifrån. Håll utkik för mer information i våra kanaler närmare inpå matchdagen och lyssna på information på plats i Luzern!

– Entréerna öppnar klockan 19.30, avspark är 20.45.

– Bland föremål som ej är tillåtna på arenan finns powerbanks, klistermärken, flaskor, burkar, paraplyer, väskor större än ett A4. Små förvaringsskåp med lås finns i anslutning till entrén (Pris för skåp är 2 CHF, endast kontant betalning)

– Förlorad biljett går ej att ersätta

– Räkna med att kvarhållning efter match kan förekomma.

– Luzern har en aktiv och högljudd supporterkärna, och var många som var uppe i Stockholm i första matchen.

– Se till att ta hand om varandra oavsett tid på dygnet. Lämna aldrig en Djurgårdare ensam.

Håll även utkik på din mejl som du köpte matchbiljett via, för aktuell information från DIF Fotboll.

VI SES I LUZERN!