Uttalande om Södertälje SK:s besked

Dela gärna!

Idag meddelade Södertälje SK via sin hemsida att de inte kommer att betala tillbaka några biljetter för matchen den 24 november, som spelades klart utan publik och mängder av helt oskyldiga människor fick lämna arenan.

Att SSK som arrangör slår ifrån sig allt ansvar och hänvisar till Svenska Ishockeyförbundet och polisen är fegt och oroväckande för framtiden. Ansvarig arrangör oavsett klubb ska ej kunna gömma sig när man tar ett beslut som drabbar tusentals människor enbart för att någon eller ett fåtal personer misskött sig.

Järnkaminerna har inhämtat information från både DIF och SSK kring vad som egentligen hände på matchmötet och vår samlade bild är att det alltid är arrangerande klubb som har sista ordet oavsett påtryckningar från förbund och polis. Polisen har möjlighet att upplösa den offentliga tillställningen men det har ej gjorts i detta fall. Skulle det ske blir alla av arrangörens personal entledigade och det blir enkom polisens uppgift att se till att en tömning av arenan kan genomföras.

Om inte klubbarna (arrangörerna) och ligorna pressar fram ett rimligare och mer förutsägbart regelverk från förbundet kommer supporterfientliga beslut som det i Södertälje eller det i Västerås-AIK några veckor senare bara att bli allt vanligare, och ingen kommer veta om de pengar man lagt på en hockeybiljett kommer vara förgäves eller ej.

Järnkaminerna arrangerar bortaresor där vi skickar våra medlemmar runt om i hela Sverige för att stötta vårat lag – detta vill vi fortsätta med utan att på något sätt behöva känna en osäkerhet kring att våra medlemmar inte ska kunna få se matchen de har åkt långt och betalat hundratals kronor för att se.

Stoppa de kollektiva bestraffningarna i svensk ishockey.

Järnkaminernas styrelse