Krönika: Står du i kurvan? Bidra eller byt sektion!

Dela gärna!

På söndag är det hemmaderby på Hovet mot AIK. Här skriver Järnkaminernas ordförande om stämningen på våra matcher den senaste tiden och har några väldigt viktiga uppmaningar till DIG som står i klacken.

På många sätt har publikutvecklingen hos DIF Hockey varit fantastisk efter att läktarna öppnades efter coronapandemin. En ny slagkraftig och högt presterande tifogrupp har sett dagens ljus. Kurvan har varit välfylld de flesta matcherna och under denna säsong har vi, trots att vi stannade kvar i Hockeyallsvenskan, sett en bra utveckling av publiksiffrorna. Vi ligger på ett snitt på nästan 6700 åskådare på hemmaplan, trots att det gick väldigt dåligt sportsligt under inledningen.

Men det finns ett stort men, ett väldigt stort sådant. Alldeles för många av de tusentals personer som står i kurvan på Hovet tycks vara där för att uppleva – inte bidra. Kanske står du och snackar med polare istället för att sjunga, kanske har du bara köpt biljetten eller säsongskortet för att det var billigast möjliga plats. Nu är det dags att varenda enskild individ som bestämt sig för att stå i kurvan lyfter sin egen prestation och ställer krav på andras.

Vår helt unika stämning på Hovet som vi kan ha när vi vill skapas inte magiskt ur tomma intet. Den är resultatet av väldigt många människors vilja att sjunga högt och klart för sitt lag. Om du bara vill uppleva publiken snarare än att faktiskt vara delaktig – ja då bör du välja en annan sektion. Bidra, eller dra.

Klacken är subventionerad av en anledning – vi finns där för att skapa stämning som i slutändan gynnar vårt lag på isen. Om fler och fler bara är där för priset eller inte tar sin uppgift på arenan seriöst kommer det kunna drabba alla i form av dyrare priser eller en mindre klacksektion.

På söndag har vi ett hemmaderby mot Gnaget, helt utan bortasupportrar. Vi är 8094 Djurgårdare och vi ska se till att göra allt och lite till för att ge Djurgår’n en derbyseger på isen. Vi i klacken är motorn. Vi ska inte sitta i passagerarsätet och åka med.

Ta med halsduken, släpp spärrarna och sjung för full jävla hals. Det är så vi vinner ytterligare en gång tillsammans på Hovet och får DIF Hockey att lyfta ännu mer framöver.

Allt för Djurgår’n!

Viktor Adolfsson
Ordförande Järnkaminerna