Intervjuer med nyföreslagna ledamöter inför årsmötet

Dela gärna!

Inför årsmötet i Järnkaminerna den 5 mars 2024 föreslås en ny ledamot i styrelsen (Oliver Nagel) och en ny suppleant (Alice Dahle). Här kan du lära känna de båda lite bättre!

Oliver Nagel, 21 år.

Berätta lite om dig själv.

– Jag heter Oliver och är 21 år gammal. Jobbar med hyrbilar och i mataffär. Har under senaste året engagerat mig kring souvenirförsäljningen i JK.

Vad tror du att du kan bidra med i styrelsen?

– Tror jag kan komplettera Emil bra med souvenirerdelen. Bland annat att organisera upp all logistik att fungera på matcher och evenemang, så att vi alltid har alla saker på plats. Och sköta lagret så att det alltid är påfyllt och välskött, så att de är lätt när det behövs fyllas på till matcher.

Varför vill du engagera dig mer i Järnkaminerna?

– Att få ägna sig åt de bästa som finns (allt som har med DIF att göra) är helt underbart och att kunna bidra till det ännu mer än att stödja laget på plats är så kul. Jag vill vara med och utveckla och växa så att vi på bästa möjliga sätt mer och mer kan stödja Djurgår’n och stärka vår supporterkultur.

Vad har du för målsättningar för 2024?

– Så klart bättre ekonomiskt resultat för souvenirsidan kontra året innan. Sen att få all logistik kring souvenirförsäljning att funka och flyta på lätt och smidigt. Även få till fler försäljningar på bortamatcher, vilket var lyckat förra året när vi kunde ha det.

Vilka är de tuffaste utmaningarna som du anser JK står inför?

– Att få fler att engagera sig så vi kan växa och leverera ännu mer nya schyssta souvenirer och billigare bussresor. Även få fler att förstå arbetet vi lägger ner och den tids som krävs och att allt är helt ideellt.

Vilket är ditt bästa DIF-minne?

– Gent borta, min första Europa resa. Bokade om mitt flyg sent på kvällen dagen innan matchen så jag skulle hinna ner och köpa biljett på plats. Sen väl på plats vilken känsla och stämning det var, även om belgarna var rätt trötta så levererade alla vi som var där så jävla bra på läktaren.

Alice Dahle, 25 år.

Berätta lite om dig själv.

– Mitt namn är Alice Dahle och jag är 25 år gammal. Mitt stora historieintresse har lett till att jag idag jobbar på museum. Jag är född och uppvuxen i Sollentuna, men bor nu med postkod 114. Som liten blev jag medsläpad till Stadion, tillsammans med min morfar, mamma och bror som alla har varit aktiva i Djurgården på olika vis. Mitt intresse för att gå på Djurgården själv kom i tonåren. En av mina stora bedrifter är hur jag fått min bästa kompis till att bli djurgårdare. Vi har båda säsongskort och står på Sofialäktaren tillsammans än idag. Vi har nu växt till en grupp vänner som har träffats på läktaren eller pubsamlingar.

Vad tror du att du kan bidra med i styrelsen?

– Då jag gått aktivt i 8 år har jag byggt upp ett brett kontaktnät som innefattar flera olika delar av läktaren, både fysiskt och socialt. Framförallt tror jag att jag kan bidra med ett par nya ögon som kan representera en annan typ av supporter. En aspekt jag ser som viktig för att öka nyrekryteringen är att förstärka bilden av kvinnors roll på läktaren. Vi är en stor men underrepresenterad grupp, som ofta är ganska splittrad.

Varför vill du engagera dig mer i Järnkaminerna?

– Att bidra till Djurgården kan innefatta så många olika delar; måla tifon, haussa på sociala medier, sjunga högt eller rösta på årsmöten. Jag tror att alla som är Djurgårdare bidrar så gott de kan, men personligen känner jag att i mitt supporterskap kan jag göra mer och vara en positiv kraft för Djurgården i allmänhet och läktaren i synnerhet.

Vad har du för målsättningar för 2024?

– Min personliga målsättning för 2024 är att åka på fler bortaresor. Detta vill jag kombinera med att vara en positiv kraft på läktaren och att kunna bidra med min tid till JK. Oavsett om det är att vara bussvärd eller att grilla hamburgare på Kaknäscupen.

Vilka är de tuffaste utmaningarna som du anser JK står inför?

– En fråga jag tycker bör lyftas är att värva medlemmar ur en bredare målgrupp. Under 2023 hade fotbollssektionen, på herrsidan, ett publiksnitt på närmare 20 000. Detta bör reflekteras i större utsträckning till medlemsantalet i JK. Ett viktigt arbete är att kunna kommunicera vikten av JK och det större arbete det gör och bidrar till läktarkulturen i stort. Sen finns det såklart viktiga frågor som VAR-frågan och att försvara medlemsdemokratin, vilket alltid kommer vara viktigt.

Vilket är ditt bästa DIF-minne?

– Det givna svaret är såklart SM-guldet 2019 i Norrköping. En dag som hade flera vinster; att jag hann med JK-tåget, att biljetterna köpta på Blocket funkade, vändningen i andra halvlek och slutligen lyckades komma in på guldfesten. Dock, när jag tänker efter tycker jag bortaresan mot Gent är det starkaste minnet. Stämningen var magisk och det visade på hur fin och stor Djurgårdsfamiljen är.