Supporterinformation inför Ilves-DIF i Tammerfors

Dela gärna!

Efter totalt 3-1 mot luxemburgska Progrés Niederkorn är DIF vidare till Europa Conference Leagues tredjekvalomgång, där finska Ilves från Tammerfors väntar.

Inför resan, matchdagen och vistelsen i Finland finns det en del saker som är viktiga att tänka på. Ska du till matchen så läs igenom hela denna guide noggrant. Om du gjort det vågar vi lova att vistelsen blir riktigt grym för dig och alla Djurgårdare! Vi ses där!

Inför resan – resvägar och regler

– Tammerfors ligger norr om Åbo och Helsingfors, nästan mitt emellan dessa städer. Det går att flyga till Helsingfors, samt ta antingen Viking Line eller Silja Lines båtar till Åbo eller Helsingfors. Därifrån kan man sedan åka tåg till och från Tammerfors. Tåg i Finland bokas via VR.fi.

– Finland är som bekant med i EU och i Schengensamarbetet, men ta med pass eller nationellt ID-kort för att kunna identifiera dig under vistelsen och vid eventuell tullkontroll på båtarna eller liknande.

– Om olyckan är framme är det bra att ha med sig det Europeiska sjukförsäkringskortet, som säkerställer att du får rätt vård inom EU. Det går att beställa hem gratis från Försäkringskassan om du inte redan har ett.

Matchdagen – samling och biljetter

Ilves spelar på Tammela-stadion som är tämligen nyrenoverad och tar cirka 8 000 åskådare. DIF har tilldelats en bortasektion på 500 platser som tog slut efter tio minuter när de släpptes.

– Samling inför matchen sker på Centraltorget (Keskustori) i Tammerfors där det finns flera barer och foodtrucks. På sidogatorna finns även flera olika pubar. Därifrån går vi sedan cirka 20 minuter till Tammela-stadion.

– Avspark på Tammela-stadion är klockan 19.00 på torsdagskvällen.

– Förlorad biljett går ej att ersätta

– Räkna med att kvarhållning efter match kan förekomma.

– Se till att ta hand om varandra oavsett tid på dygnet. Lämna aldrig en Djurgårdare ensam.

Håll även utkik på din mejl som du köpte matchbiljett via, för aktuell information från DIF Fotboll.

VI SES I TAMMERFORS!