Innebörden av säsongskort i klacken

Dela gärna!

Galet billigt – av en anledning

Det är inget att hymla med. 1400 spänn för säsongbiljett i Elitserien inkl. ev. slutspel är fjantigt billigt, framförallt när dessa platser upptar nästan en tiondel av Hovets totala kapacitet. Men ni vet alla att dessa biljetter är subventionerade av en anledning. Klacken är en stor kugge i den motor som format Djurgårdshockeyn till det den är idag. Den har också vuxit fram oberoende av sportslig framgång. Tillsammans har vi under flera år slitit hårt och format något som är unikt i hockeysverige. Nedan har vi illustrerat den uppåtgående trend vi länge haft när det gäller säsongskort i klacken.

Säsongskortsutveckling:
2006:   45 säsongskort i klacken.
2007: 182 säsongskort i klacken.
2008: 432 säsongskort i klacken.
2009: 750 säsongskort i klacken.

Mer än billig hockey

Klackplåt är inget man köper för att se billig hockey och sätta sig i ett hörn. Järnkaminerna har dessa priser eftersom DIF hockey värdesätter klackens betydelse oerhört högt. Spelarna taggas extra och värdet för Djurgårdhockeyn ökar markant mot sponsorer och företag. Priset för säsongskort i klacken har hittills varit en investering som givit en fantastisk avkastning.

Förra året såg vi stundtals tendenser till att vissa köpte klackplåt och satte sig tysta högst upp. Med det beteendet snyltar man indirekt på DIF och detta är inte acceptabelt. Vi från Järnkaminerna förväntar oss att det rekordantal som nu har säsongskort i klacken också tar sitt ansvar och presterar som det kan förväntas av oss. Samtidigt får vi alla se till att de som gästspelar i klacken med lösbiljetter också lever upp till förväntan.

Nu ger vi allt!

Tillsammans ska vi genom individuellt ansvar se till att vår klack står upp och gestaltar sig till det monster som den har potential att bli. Det som för bara ett par säsonger sedan var en “extra stor klack” är idag ren vardagsmat. Det är viktigt att hålla fast vid det perspektivet. Bli inte bekväm. Sluta inte ge allt. Det är nu vi skördar efter många års slit för vår läktarkultur i hockeyn.

Nu kör vi!