Rapport från möte med DIF Hockey 15/5

Dela gärna!

På tisdagskvällen 15/5 genomförde JK-styrelsen ett andra möte med DIF Hockey inför säsongen 2012/13. Denna gång var förutom klubbdirektör Tommy Engström, även evenemangsansvarige Jenny Silfverstrand med på mötet. Vi gick återigen igenom det vi från Järnkaminerna anser måste förändras i säkerhetsarbetet kring matcherna för att vi ska kunna återställa förtroendet mellan många av våra medlemmar, DIF Hockey och säkerhetsorganisationen. Konkret så innebär detta att vi önskar en ny samarbetspartner i säkerhetsfrågorna då förtroendet ej existerar för dagens säkerhetsansvarige. Detta skulle innebära förutsättningar för att kunna föra relationerna mellan supportrar och säkerhetsorganisationen till ett trevligare klimat med bättre dialog. 

Det var nödvändigt att återupprepa vår inställning i de här frågorna från det första mötet då Jenny är den på DIF Hockey som kommer att vara vår huvudsakliga kontaktperson i sådana här frågor.

Vi har förklarat att så fort vi kan få en lösning på ovanstående fråga som både vi och DIF Hockey är nöjda med så kommer vi att kunna fokusera till 100% på det vi helst vill hålla på med. Vilket är att skapa de bästa förutsättningar möjliga för våra medlemmar att stötta DIF Hockey. Vi har även klargjort att vi kommer vara beredda att både själva, samt gemensamt med DIF Hockey, arbeta för att marknadsföra föreningen för att lyckas fylla Hovet under säsongen.

DIF Hockey kommer nu att internt undersöka och diskutera vad de kan göra för att möta de önskemål vi framfört och sedan återkomma till oss. Vi hoppas att vi då kan nå en lösning bägge parter är nöjda med, vilket bör vara realistiskt då diskussionerna hållits i positiv anda.