Lucka 24: Guld

Dela gärna!
Mesta mästarna i hockey, mesta mästarna under 00-talet i fotboll. Sveriges mest framgångsrika förening alla kategorier någonsin. När världsmarknadspriset på guld rusar i höjden lutar sig djurgårdaren lugnt tillbaka och vet att DIF är guld. Vi är referenspunkten, de andra förhåller sig till oss. Men vi är inte ensamma om guldet. Aik hockey jagar guldtior för att kunna överleva, bajen hockey dricker Norrlands guld folköl vid en uterink i Sätra och lämnar naturligtvis inte burken och panten åt sitt öde. Sånt får man acceptera, det är jul och man ska inte vara ogin.
2000 var Djurgården Fotboll på väg ur sin 90-talsdvala. Hockeyn var däremot het och Djurgårdens IF plockade två guld. Ingen anade då att det bara var början på vad som skulle hända de nästkommande åren. SM-guld och cupguld avlöste varandra mellan 2002 och 2005 och Djurgårdens IF stod för den enskilt mest framgångsrika perioden i modern svensk fotbollshistoria. De som varit med ett tag fick äntligen se sitt kära Djurgår’n ta guld igen och de som inte varit med riktigt lika länge insåg att Djurgårdens IF i slutändan är en förening med vinnarmentalitet.
Vi är bäst och det vet vi om. Sedan 1891 har vi haft våra toppar och dalar, både på planen, på isen och på läktarna. Men i slutändan går det inte att diskutera – Djurgården härskar på alla plan. Vem som helst kan sticka upp men vi är nummer ett. Guld är DIF.