Stadion för mig: David Bogerius

Dela gärna!

Inför hemmapremiären mot GIF Sundsvall ställer vi frågor till mer eller mindre kända Djurgårdare om deras känslor för vår hemmaarena – Stockholms Stadion.

Stadion för mig: David Bogerius


När gjorde du din Stadionpremiär?
– Som sexåring våren 1978 med farsan. Hade varit med på ett Råsundaderby året innan.
Vad minns du från den?
Djurgården hade smala blåränder på tröjan och Tommy Berggren och Anders Grönhagen spelade på topp med nr 3 och nr 8. Jag tyckte det var mycket folk då men det var nog bara några tusen. Matchprogrammet var snyggt och påkostat. Man kunde fylla i startelvan själv vilket jag tog på största allvar. Jag minns också att jag ville köpa alla souvenirer som fanns men kammade noll.
Vad är annorlunda på Stadion nu jämfört med då?
Det är betydligt mer folk och framför allt större klack. Den gjorde inte mycket väsen av sig på den tiden. 
Vilken är den bästa sektionen på Stadion förutom din egen?
– M och N bidrar mest till stämningen.
Vad kommer du sakna mest med Stadion när vi flyttar?
De fina toaletterna. Nä men skämt å sido så är det ju en del av ens uppväxt som man flyttar ifrån men allt har sin tid.