Låt oss göra allt i vår makt för ett guld på hemmaplan!

Dela gärna!

Matchen mot BP var ett riktigt bottennapp på alla sätt och vis, och det finns egentligen inga ursäkter för att det ska se så lojt och inspirationslöst ut som det stundtals gjorde i andra halvlek. Både ledarna och spelarna måste rannsaka sig själva efter en sådan match, och det lär de också ha gjort. Vi var alla heligt förbannade för den usla insatsen, och det är onekligen inga muntra miner just nu inom Djurgårdsfamiljen.

Men vi kan inte låta denna match, och dåliga resultat generellt i Allsvenskans inledning, förstöra en av våra största matcher under de senaste tio åren (minst)! Känner ni er frustrerade och arga på säsongsinledningen – ta ut det på cupfinalens motståndare. Vi ska vara den 12:e spelaren på torsdag, om våra spelare inte själva har förmåga att vinna matcher så får vi hjälpa dem till det. Det står alldeles för mycket på spel för att vi ska låta vår egen prestige stå i vägen för chansen att få vinna ett guld på hemmaplan.

Även om det går emot oss till en början på torsdag, även om Malmö skulle ta ledningen, låt inte motgångarna den senaste tiden få oss att ge upp och vända vår frustration mot våra egna spelare. Vänd den istället mot Malmö-spelarna och domaren och fortsätt stötta våra spelare ända fram till dess att domaren blåser i visselpipan. Då, och bara då, kan vi själva titta oss i spegeln efter matchen och känna att vi gjorde allt i vår makt för ett cupguld.

Är du inte beredd att göra det – stanna hemma.

Vi gick obesegrade genom cupspelet och slog ut Solna aik i en semifinal på Friends som man sent kommer att glömma. Nu stundar en cupfinal mot Malmö, som vi byggt upp en stor rivalitet mot under de senaste åren, och som det alltid brukar bli heta och jämna matcher mot. Vi har chans att vinna en titel på hemmaplan inför över 20 000 djurgårdare. Detta har chansen att bli en helt oförglömlig match och om vi vinner kommer det att bli fest hela natten. Vi har chansen att skapa det bästa draget någonsin på Stockholmsarenan, det ska bli en kokande gryta med en enad och beslutsam Djurgårdsfamilj som för en dag glömmer all skit och bara fokuserar på att ge spelarna bästa möjliga stöd i finalen.

Vi organiserar tillsammans med Sofialäktaren och UCS en en Open air-samling som alla djurgårdare som har möjlighet bör dyka upp på, det kan bli riktigt minnesvärt och ett bra sätt att liva upp det annars lite sterila Globen-området. Tusentals Djurgårdare bakom Sofialäktaren vore ett långfinger mot alla de som vill splittra och håna oss just nu. Vi är Djurgår’n, vilka fan är ni?

Vi uppmanar även alla att bära matchtröja, och vi hoppas verkligen att alla hörsammar det och klär sig i världens vackraste färger på torsdag!

Låt oss alla hjälpas åt för att skapa en riktigt fet läktarfest och maximera våra möjligheter till att bärga guldet!


KÖP BILJETT HÄR

LÄS MER OM SAMLINGAR HÄR