En match för oss som alltid är på plats

Dela gärna!

8700 Djurgårdare såg DIF vinna på nytt mot Häcken i Allsvenskan, men det som det snackas om är de Djurgårdare som inte var där, både bland motståndarfans och även bland Djurgårdare. På torsdag spelar vi hemma på nytt igen, denna gång i Europa League, något som de 8700 som var på plats mot Häcken längtat efter i 10 år.

Matchen på torsdag, och hela Europaäventyret, är för de som alltid är på plats för DIF, och dessa är Nordens mest fanatiska, lojala och högljudda supportrar som finns. Det har vi visat många gånger förut, på bortamatcher i Sverige och utomlands, på bortaderbyn, och även på vissa hemmamatcher.

Det är inget påstående, det är ren fakta att vår kärnpublik är unikt hängiven och min förhoppning är att efter matchen på torsdag så kommer ingen prata om de Djurgårdare som inte var där, utan prata om de Djurgårdare som var på plats och skapade en sån ljudkuliss och stämning som inga andra mäktar med.

För två år sen vid samma tidpunkt låg vi sist i Allsvenskan. Nu är vi cupmästare, är formstarkast i serien och utmanar nu även toppen. Och framförallt, vi lirar i Europa igen efter tio år och har två fantastiskt roliga matcher framför oss i Stockholm och i Odessa.

På torsdag ska du och jag, vi, kärnan av Djurgårdsfamiljen, vara en enhet på läktaren. I Europamatcher med hemma- och bortamöte är hemmapublikens stöd viktigare och mer betydelsefullt än i en seriematch. Jag vill se att alla oavsett sektion står upp. Jag vill att alla sjunger och lever sig med i matchen på det sätt som bara vi kan.

Matchen på torsdag är din och min, och jävlar vad vi ska göra vårt bästa för att stötta laget i vårt hjärta. Djurgårn från stan, Blåränderna.

Nu jävlar ska Europa få höra vår sång!

Innan match hoppas jag vi ses på nya stället Slaktkyrkan.

Tommie Arvidsson


KÖP BILJETT HÄR

LÄS MER OM SAMLINGEN HÄR