Rösta på Årets Järnkamin 2018!

Dela gärna!

Efter en säsong med flera toppar och lika många dalar är det dags att blicka tillbaka på fotbollsåret 2018 och utse Årets Järnkamin. Efter feedback från våra medlemmar har styrelsen kommit fram till fyra stycken nominerade – som har varsin lite längre motivering. Rösta längst ned i denna artikel!

Andreas Isaksson

En av Sveriges bästa målvakter någonsin lägger handskarna på hyllan efter säsongen, och har varit den som tagit oss till ett cupguld och ett par sköna derbysegrar med matchavgörande spel. Han höll nollan genom hela cupspelet! Även om skador och ett par tabbar också förekommit är han en av de som alltid stått upp för skölden i år.

Marcus Danielson

Han var tänkt att bli backup-spelare bland mittbackarna men klev in direkt och gjorde årets första mål i Östersund. Sedan dess har han varit många allsvenska anfallares mardröm med hårt men (oftast) rättvist spel längst bak. Fråga bara hur det gick för Rosenberg och de andra i MFF på Stockholmsarenan i år.

Fredrik Ulvestad

Norrmannen från Burnley fick den otacksamma uppgiften att ersätta Kim Källström. Visst, de är inte riktigt samma spelartyp, men “Ulven” har ätit upp många mittfält den här säsongen. Han har aldrig tagit någon skit från vare sig gnagare, bajare eller andra och alltid stått upp i närkampsspelet.

Jacob Une Larsson

“JUL” har inte riktigt fått den supersäsongen rent sportsligt som många trodde och han har fått spela mycket ytterback under året. Men få spelare har uppträtt lika proffsigt oavsett position eller speltid och gjort grovjobbet lika bra var han än spelat. Blev cuphjälte från sin vänsterbacksposition i finalen, bara en sån sak.

RÖSTA HÄR: