Krönika: Dags för en riktig urladdning på läktarna!

Dela gärna!

Vi kommer från några minst sagt tunga derbyår, men vi härdade ut och fyllde vår sektion i match efter match trots all motgång och inför detta derby råder plötsligt helt andra förutsättningar. Derbyspöket är bortskrämt, vi har ett nytt intressant tränarpar, visar stundtals upp ett riktigt fint spel, visar bra karaktär under matcherna och toppar just nu Allsvenskan.

Publikt var vi över 20 000 i premiären och Sofialäktaren har varit välfylld i alla matcher hittills och vi har skapat en riktigt bra stämning. Både spelarna och vi supportrar har helt enkelt levererar riktigt bra så här långt!

Vi får dock inte slå oss till ro och bli bortskämda utan det är nu vi ska höja nivån ytterligare. Få saker slår bortaderbyn där alla aktiva supportrar samlas på samma läktare. Stämningsmässigt har vi gjort flera av våra starkaste läktarprestationer i just bortaderbyn. Nu har vi vind i seglen och vid vinst på söndag skulle vi både cementera vår plats i toppen, få ordentlig medvind inför fortsättningen samt försätta bajen i ett riktigt krisläge. Som alltid står det alltså enormt mycket på spel i detta derby men vi kan i alla fall ta oss an det med en stor dos självförtroende och ha stora förhoppningar om att spelarna på plan kommer att stå för en stark insats.

Då ska vi supportrar vara tungan på vågen som gör att spelarna vågar spela sitt spel, hålla i bollen och låta bajen jaga boll och bli frustrerade. Vi kommer att vara i klart numerärt underläge och våra spelare kommer att ha långsidorna emot sig så Sofialäktaren kommer att vara den trygga hand som spelarna kan hålla i under denna tuffa match där vi tillsammans ska stå upp mot en revanschsugen fiende!

Vi har härdat ut under några tuffa år. Nu är det förhoppningsvis dags att ta nästa steg och skörda frukterna av våra insatser och uppoffringar, men det krävs hårt jobb av alla. Så alla ni som sett till att Sofialäktaren redan är slutsåld på både nedre och övre – stå upp för varandra och Djurgår’n nu på söndag, sjung högt och unisont i rätt tempo så ska vi se till att vinna vår match på läktarna. Det är dags för en riktig urladdning!

Vi har fått så mycket skit ut ur systemet på sistone och förhoppningsvis kan vi nu släppa loss på allvar på läktarna och leverera en läktarinsats som vi sent kommer att glömma!

KRIGA FÖR SKÖLDEN!

/ @DIF_Vasterort