Krönika: Alla sektioner är ståplats – och det är DITT ansvar att bidra!

Dela gärna!

Det har varit spännande att ta del av historier och bravader när vi helt och hållet tog över den lilla hamnstaden Rijekas centrum förra veckan. Kvällen innan match så tyckte deras baby sharks att vi verkade ha alldeles för roligt så dom kom helt sonika på besök och försökte bekanta sig lite med oss utan större framgång. De var även ute och spanade efterföljande kvällar för att se till att vi fortsatt hade det kul…

Nästan 1500 blåränder gjorde resan ner varav 412 fick se matchen på plats i en bur samt några lyckliga på sittplats som dock blev förflyttade relativt snabbt till buren när man upptäckte vilket land de härstammade ifrån. Samtidigt i de centrala delarna i staden så fylldes alla barer upp med Djurgårdare och sångerna ekade konstant mellan barer och gränder.

MEN det är bara en halvlek spelad i det här dubbelmötet, ikväll väntar andra halvlek där vår insats blir en av de viktigaste i Djurgårn’s historia. Kom ihåg att 1-0 till Rijeka betyder nervositet och förlängning och alldeles oavsett om dom skulle göra mål så får sången aldrig tystna från SAMTLIGA läktare ikväll.  Så här på förhand upphaussade matcher riskerar ibland att bli pannkaka stämningsmässigt men det är DITT förbannade ansvar att se till att det inte blir så och att DU rycker med alla runtomkring dig för att ligga precis på gränsen för övertändning! Alla sektioner är ståplats – och alla ska bidra!

I eftermiddag fylls varenda krog upp till bristningsgränsen och likt alla barer i Rijeka så skall sångerna eka på inne och uteserveringar från tidigt , inget fel i att stå och surra med polarna men det är ALLDELES för lite sång på samlingarna, så sjung av hjärtat sjung.

Ni vet alla vad som gäller ikväll och Stockholmsarenan skall ikväll vara Europas mest ogästvänliga plats för en motståndare till Djurgårdens IF. Låt de få höra vad vi tycker om dem och låt hela Europa få höra ett stöd till Djurgårdens IF av yttersta världsklass som det kommer pratas om i årtionden.

TÄNK PÅ:

  • Kanna på lagom innan matchen för maximal prestation, Europa-fylla går bra att ta efter matchen.
  • SJUNG AV HJÄRTAT SJUNG även på församlingen du ska på för att komma i rätt stämning.
  • Var inne på arenan i god tid innan och skippa sista biran och ge både Djurgår’n och Rijeka ett värdigt välkomnande på uppvärmningen. Ena laget kommer njuta av det, andra laget drömma mardrömmar om det länge
  • Ståplats på hela arenan, mana på bänkgrannar som av någon outgrundlig anledning håller käften för varenda jävels stöd ikväll är superviktigt.
  • Även om vi är på hemmaplan så håll ihop ikväll för likt baby sharks fulspel nere i Kroatien mot ensamma Djurgårdare kan mycket väl ske här också så bjud inte på billiga gratispoäng.

STÖD DIF – Fuck you Rijeka!

Joel Andersson
Vice ordförande Järnkaminerna


Matchen är inte slutsåld, snart är 19 000 sålda! KÖP BILJETT HÄR!