Supporterinfo inför Shamrock Rovers-DIF i Dublin

Dela gärna!

Djurgår’n är i gruppspel i Europa Conference League! Första matchen spelas på torsdag i Dublin mot Shamrock Rovers, en bekant stad och ett bekant motstånd för de som var med på Uefacupmatchen där 2002!

Inför resan, matchdagen och vistelsen i Dublin finns det en del saker som är viktiga att tänka på. Ska du ned till matchen så läs igenom hela denna guide noggrant. Om du gjort det vågar vi lova att vistelsen blir riktigt grym för dig och alla Djurgårdare! Vi ses där!

Inför resan – resvägar och regler

– Eftersom Irland som bekant är en ö så finns få möjligheter att resa dit från Sverige utan att flyga. Det finns en stor och vältrafikerad flygplats i Dublin, men direktflygen dit är fullbokade eller väldigt dyra. Därför är de flesta alternativen som finns kvar att resa dit med inklusive minst en mellanlandning.

– Precis som till tidigare resmål har JK undersökt möjligheterna att arrangera ett charterflyg, men så som flygbranschen mår just nu har det återigen inte gått att hitta något alternativ. Vi har lite mer hopp angående Gent och Molde borta men det finns inget besked att ge än där heller.

– Shamrock Rovers kommer från utkanterna av Dublin, närmare bestämt i stadsdelen Tallaght. De flesta Djurgårdare lär dock bo inne i centrala Dublin. Priserna på hotell är väldigt dyra då det bland annat är flera stora konserter i Dublin under denna vecka. Boka boende på till exempel Hotels.com, Booking.com eller Airbnb.com (om man vill hyra lägenhet eller liknande).

– Irland är med i EU men är inte med i Schengen. Därför behövs pass eller nationellt ID-kort för att kunna resa till landet. Passet eller ID-kortet måste vara giltigt under hela vistelsen. Det går inte att använda körkort som ID-kort på resan.

– Sedan i våras har Irland tagit bort alla krav på vaccinationsbevis eller krav på negativt test angående covid-19. Däremot kvarstår en rekommendation att bära munskydd i kollektivtrafik och inom sjukvården.

– Om olyckan är framme är det bra att ha med sig det Europeiska sjukförsäkringskortet, som säkerställer att du får rätt vård inom EU. Det går att beställa hem gratis från Försäkringskassan om du inte redan har ett.

– Irland har eluttag av brittisk typ. Därför behöver man ha en adapter för att t.ex. kunna ladda mobiltelefon och annat. Adaptrar går att köpa i alla hemelektroniksaffärer m.m.

Matchdagen – bussar och biljetter

Shamrock Rovers spelar på Tallaght Stadium, som tar in cirka 8 000 åskådare. Det är inte samma arena som DIF mötte Shamrock på 2002. DIF hade rätt till cirka 350 biljetter i utgångsläget men lyckades förhandla fram så att vi fick 700 biljetter ungefär, dessa är nu slutsålda.

Du som köpt biljett hade möjlighet i lördags att hämta ut din biljett i Djurgårdsbutiken, har du inte gjort det kommer du att kunna hämta ut din biljett på plats i Dublin.

Personal från DIF Fotboll kommer att åka till Dublin i början av veckan för att se över samlingsställen och transport till Tallaght Stadium. Håll utkik i DIF Fotbolls och JK:s kanaler de kommande dagarna för exakt information. Håll även utkik på din mejl som du köpte matchbiljett via.

– Shamrock Rovers är en av Irlands största klubbar. De har vunnit ligan 19 gånger och cupen 25 gånger. De leder just nu ligan som precis som Allsvenskan spelas vår/höst. Klubben har en liten men aktiv supporterkärna.

– Precis som tidigare resor gäller att vara vaksam och hålla ihop under vistelsen i Dublin och att ta hand om varandra oavsett tid på dygnet. Lämna aldrig en Djurgårdare ensam.

VI SES I DUBLIN!