Krönika: Varje Djurgårdare kan göra skillnad på söndag – ta DITT ansvar!

Dela gärna!

På söndag stundar ett oerhört viktigt derby mot vår eviga ärkefiende från Solna. Betydelsen av derbyt går knappast att överskatta, det är allt och lite till som står på spel. Därför är det enormt viktigt att vi på läktarna gör vårt och ger laget ett minst lika bra stöd som under Europamatcherna. Vi har under dessa sett vilken stor inverkan vi på läktarna har på spelarna och matchens utveckling. Våra egna spelare har gång på gång betonat det fantastiska stödet som en stor anledning till att det gått så bra och vi har utan tvekan lyckats störa även de svåraste motståndarlagen.

Hur mycket vill vi slå Aik på söndag och spela ner dom i skiten samtidigt som vi seglar vidare mot en rafflande guldstrid? Hur mycket betyder det för dig? Hur gärna vill DU vinna?

Eftersom vi på läktarna till viss del kan påverka utgången av matchen har vi också ett ansvar. Ett enormt stort ansvar. Spelarna ska gå ut och under 90 minuter slåss med näbbar och klor mot en motståndare som kommer att vara taggad till tusen. Det kommer att smälla i närkamper, gnällas på domaren och vara hårda ord. Och varenda en av spelarna på plan måste ge allt och lite till och stå upp för skölden på bröstet.

På samma sätt kommer det vara en batalj under 90 minuter mellan oss och de svartgula på Norra. Vi kommer vara i klar majoritet men vi kommer samtidigt stå mer utspridda. Därför gäller det att vi alla taggar till nåt så in i helvete. Vill vi att spelarna ska gå segrande nere på plan så ska vi göra precis allt och lite till från läktarna för att detta ska bli möjligt.

Redan från första minut så ska vi sjunga fram Blåränderna och jubla varje gång de vinner en närkamp eller ett inkast. Det ska vara mäktiga visselorkaner när råttorna har bollen och jubel varje gång vi vinner tillbaka den. Vi ska skapa en energi från läktarna som bär fram våra spelare och får dem att känna att vi menar allvar i guldstriden och vi står bakom dom precis som vi gjort hela säsongen.

Allt detta är lätt att skriva, och de flesta håller nog med. Men i slutändan så handlar det om vad du och jag gör nu på söndag. Det är inte bara att trycka på en knapp och få tusentals med Djurgårdare att börja sjunga när det går tungt på plan. Nej, varje röst på läktarna är en röst som måste vinnas. För varje röst som tystnar så tystnar ytterligare fem röster i närheten. Men på samma sätt så är det så att för varje person som börjar sjunga så börjar fem andra att sjunga. Vilket sprider sig till de i närheten som en löpeld.

Kontentan är att varje person på läktarna är viktig. DU ÄR VIKTIG. Vad du gör påverkar de runtomkring dig och om du sjunger och röjer kommer fler att göra samma sak. Så stå inte och göm dig i massan och tro att just du inte behöver ta i 100 procent, att det inte spelar någon roll vad just du gör. Tvärtom. Varje person gör skillnad!

  • Våga sjunga trots att ingen runtomkring sjunger, du kommer att dra med dig fler i sången.
  • Våga röj loss på läktarna, det kommer att smitta av sig.
  • Låt inte tillfälliga motgångar på plan få oss att tystna, det är just då som vårt stöd är som viktigast.
  • Tystna inte om råttorna på andra sidan får till ett bra tryck, tvärtom så är det då vi måste sjunga ännu högre och visa att det är vår borg.
  • Försök att mana på de runtomkring. Vänd dig om när du sjunger hetsa de bakom.

KROSSA GNAGET!

/@DIF_Vasterort