Stadion för mig: Ludvig Frishammar

Dela gärna!

Inför hemmapremiären mot GIF Sundsvall ställer vi frågor till mer eller mindre kända Djurgårdare om deras känslor för vår hemmaarena – Stockholms Stadion.

Tidigare intervjuer
David Bogerius

Johanna Lundberg

Lukas Rosman

Tom Davidson

Mikael Lagerberg

Ulrik Pershagen

Ivar Mellgren

 

Stadion för mig: Ludvig Frishammar


När gjorde du din Stadionpremiär?
– Jag minns inte vilken som var min första match, men mitt första tydliga minne från Stadion är DIF – MFF 2001. Vi torskade med 0-4 och jag satt på fonden. Ijeh och Zlatan hade lekstuga med oss.
Vad minns du från den?
Jag kommer ihåg en stor artikel i DN som gick ut på att vår backlinje skulle stoppa Zlatan-febern. Det slutade tvärtom och sen den matchen har jag haft jävligt svårt för honom. I övrigt minns jag att Stadion var oerhört vacker och att klacken var häftig.
Vad är annorlunda på Stadion nu jämfört med då?
Det vackra med Stadion är att det är likadant då som nu. I hundra år har Stadion funnits och det finns ingen anledning att ändra på något som är så vackert.
Vilken är den bästa sektionen på Stadion förutom din egen?
– Sektion O när den var som bäst! Konstant hets mot motståndarspelare, domare och ledare samt hög sång. Jag hoppas att O hittar tillbaka till det 2012 och gör det riktigt o-trevligt för motståndare att komma till Stadion.
Vad kommer du sakna mest med Stadion när vi flyttar?
– Det kommer bli väldigt svårt att känna sig hemma på en fotbollsarena som är ny, fräsh, har stolar, inte har klocktorn och som man inte kan komma och gå till lite som man vill. Att gå upp för trapporna en solig premiärdag, se gräset, bolla ramsor med Lidingösidan.. det är unikt.